Monica Boekholt

Gerko van IJsselmuiden

Fenna Klasens (namens PBZ)

Wouter Meijerman

Annelies Schreuder

Jeannette Snoey

Marieke van Veen

Subsidie toegekend voor project “Het Groene Ommetje”

Plaatselijk Belang Zuidwolde is zeer blij met de toekenning van de subsidie van Landschapsbeheer Groningen voor hun project “Het Groene Ommetje”.

Het wandelgebied rond Zuidwolde krijgt een enorme boost door dit project. Er zal een prachtige boomgaard met oude Groninger fruitrassen komen en het wandelgebied tussen Zuidwolde en de Eemshavenweg zal aangekleed worden met mooie groenpartijen en zitobjecten.

Het doel van het project is het verbeteren van de leefbaarheid in Zuidwolde door het versterken van het landschap en herinrichten van het wandel- en fietsgebied. Tevens zal op den duur een verbinding worden gemaakt met de naastgelegen wandel- en fietspaden in de natuurgebieden Rietlanden en Kardingebos.

Gezamenlijke aftrap in maart 2017

Natuurlijk willen we samen met de bewoners van Zuidwolde dit project uitvoeren. Wij zullen op de NL DOET dagen op 10 en 11 maart en de boomplantdag op 22 maart 2017 een mooie aftrap geven aan het project! Op de boomplantdag willen we samen met de buurtbewoners en de school de oud Groninger fruitbomen planten. We zullen u de komende tijd natuurlijk op de hoogte houden van onze plannen via Boeskoolnijs en de huis aan huis bladen. 

Hoe kunt u meedoen aan de realisatie van "Het Groene Ommetje"?

  • Bedenk een mooie naam voor het gebied; zo kunt u eeuwige roem vergaren als Zuidwoldenaar en u ontvangt een leuke attentie van de werkgroep Groen.
  • Denk met ons mee hoe we de NL Doetdagen voor vrijwilligers zouden kunnen invullen.
  • Meld u zelf alvast aan als vrijwilliger, zowel voor de NL Doetdagen als voor de boomplantdag.
  • Reageert u liefst via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of via een briefje aan Fenna Klasens, Schoolstraat 7, 9785BA  Zuidwolde.

NB Voor de zitobjecten willen we een prijsvraag onder lokale kunstenaars uitschrijven voor het ontwerp van mooie zitmogelijkheden in het gebied.

 

 

tekening van het plan van aanpakVerbeterplan Uitloopgebied Zuidwolde

In juli 2016 is de subsidieaanvraag voor het Groenplan ingediend met deze kaarten als illustratie