Werkgroep VoorElkaar, Burenhulp Zuidwolde

Beter een goede buur dan een verre vriend, luidt het spreekwoord. Van dat eeuwenoude gegeven maakt de overheid graag gebruik om de participatiesamenleving te bevorderen! 

Eén van de doelstellingen van  Dorpsvisie Zuidwolde 2016-2026 is het aansporen van inwoners zèlf actie te ondernemen om de leefbaarheid in ons dorp te optimaliseren. Om hierin structuur aan te brengen is de werkgroep Burenhulp opgericht, met als doel een georganiseerde vorm van burenhulp van de grond te krijgen. 

Burenhulp is zeker niet bedoeld als eenrichtingsverkeer van jongeren die ouderen hulp bieden. Het kan ook andersom, bijvoorbeeld als er acuut opvang nodig is voor kinderen. Ook het invullen van formulieren, al dan niet digitaal, kan voor alle leeftijdsgroepen lastig zijn. Het principe van burenhulp is:  van iedereen voor iedereen.

We streven ernaar om burenhulp op een informele manier te organiseren, waarbij ontmoeting op een vaste plek en tijd belangrijk is, zoiets als een ‘huiskamer’ in het dorpshuis, vrij toegankelijk voor iedereen. Door subsidie van het Loket Leefbaarheid wordt dit mede mogelijk gemaakt.

Wie neemt contact met ons op?  Dat kan door het bijgaande contactformulier in te vullen of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De werkgroep heeft ook een mobiel nummer, 06-81957647. Spreek een bericht in, dan bellen we terug.